ЗИМНА ЦВЕТНА ПРИКАЗКА

Икебана е древно японско изкуство за аранжиране на цветя, с уникални духовни и артистични принципи, целящи да създадат хармония, баланс и красива форма.Концепцията за изложбата "Зимна цветна приказка" е създадена от Miracle Ikebana с цел да Ви въведе в приказния свят и красотата на икебана.
Дори през зимните месеци, да твориш и създаваш със сърцето си красота чрез икебана, е напълно възможно. Икебана ни вдъхновява, успокоява, разкрива нашия творчески потенциал и ни удивлява. 
Изложбата ще представи пред Вас индивидуалния поглед на
всеки творец чрез икебана композиции и ще изрази неговите
емоции.

Изложбата е в подкрепа на дейността по програма Наследство на Европейска столица на културата и се осъществява с подкрепата на фондация EU-Japan Fest.Творци в изложбата са Мирослава Иванова - Хосен сенсей, преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан), и нейните ученици.Мирослава Иванова се занимава активно с изкуството икебана от 9 години. След като преминава през сериозно обучение към школата Согецу, тя става лицензиран преподавател по икебана с лично име Хосен. През 2018г. продължава обучението си в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей. Тя е основател на Miracle Ikebana и провежда работилници за деца и възрастни и курсове по икебана, и прави и цветни декорации за събития. Станете част от нещо красиво, креативно, потушаващо стреса и забързаните обороти на ежедневието ни. Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен. 28 януари от 17:00ч. до 19:00ч. - Отворено откриване на изложбата по икебана "Зимна цветна приказка" и среща с творците.Изложабата може да разгледате в периода 28 - 31 януари в Градска Художествена Галерия в гр. Пловдив на адрес: ул.
„Княз Александър I-ви“ 15. Вход с билети.
Очакваме ви!

Exhibition

СИЛЕН ДУХ В КРЕХКО ТЯЛО You are welcome

СИЛЕН ДУХ В КРЕХКО ТЯЛО

-
Temporary Exhibition Halls