УСМИХНИ СЕ, ПЛОВДИВ

Пловдив ще предаде символично щафетата на следващите Европейски столици на културата - градовете Риека (Хърватия) и Голуей (Ирландия) - 2020. Точно година след старта на мащабното събитие Фондация "Пловдив 2019" е поканила екип на Опера Пловдив за организатор на официалната церемония, която ще се състои на 12 януари, неделя, в Дома на културата "Борис Христов" от 19 часа.
„Четирите годишни времена“, четири мултимедии за четирите сезона, през които премина Европейска столица на културата, четирите платформи на програмата „Сливане“, „Трансформиране“, „Възраждане“, „Релаксиране“ ще обединят церемонията.
Очакват се много гости от страната и чужбина. Събитието ще бъде съпътствано от фотографска изложба на преподаватели и студенти от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев", от изложби на ученици от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив на двата етажа в Дома на културата.
Градска художествена галерия – Пловдив се включва със своя инициатива в проявите, подготвени от културните институции в града. На 11,12 и 13 януари нейният екип ви кани на хепънинг „Усмихни се, Пловдив“, по време на който всеки посетител в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 ще може да нарисува своята усмивка. Така в продължение на три дни ще се създаде най - усмихнатата изложба, с която Пловдив посреща 2020 година.