СУБЕКТИВНИ ВЪЗПРИЯТИЯ

Двама млади многобещаващи живописци ще дебютират в Градска художествена галерия-Пловдив със съвместната изложба „Субективни възприятия“. 
Йордан Велков и Гергана Балабанова ще открият на 30 септември от 18:00 часа в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър I“ №15). 
Дани Велков е от Пловдив, възпитаник на Националната художествена гимназия 
„Цанко Лавренов“, а Гергана е от Шумен, графичен дизайнер от столичната Design academy - Net IT. Двамата завършват специалност „Живопис“ в Националната художествена академия в София и напълно се отдават на изразяването в цвят.
На двата етажа в Залите те ще покажат над 100 свои произведения, работени през последните години, които ще представят в най-пълна степен стила и темите, характерни за всеки от авторите. А според анализатори на творческата им рефлексия общото между двамата може да се обобщи така: „В тяхното творчество е ключова уникалността на всеки момент – краткотраен и преходен, на пръв поглед тривиален, той е невъзможно да бъде уловен по различен начин, от този, останал във времето. Нa границата между реалното и абстрактното, картините в тази изложба са запечатали в себе си влиянието на светлината в един конкретен миг.“ 
„Субективни възприятия“ ще може да се види до 19.10.2022 г.
Изложбата се организира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".@ Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria

Exhibition

СИЛЕН ДУХ В КРЕХКО ТЯЛО You are welcome

СИЛЕН ДУХ В КРЕХКО ТЯЛО

-
Temporary Exhibition Halls