СТЪПКИ ПО ПЯСЪКА & FIAP ОТЛИЧИЯ

До 28 юни на първия етаж в Градска художествена галерия - Пловдив ( ул. “Княз Александър I” №15) може да се разгледа елитна изложба от творби на 13 български фотографи, отличени с наградите на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP) за 2022 г. Юрий Трейман - председател на Национално сдружение Фотографска академия “Янка Кюркчиева” и Антон Савов - член на нейния Управителен съвет връчиха значки и почетни грамоти на призьорите. Най-високото отличие EFIAP gold получи Мирослав Момински, следван от Минко Михайлов, EFIAP/s; Юлий Василев, EFIAP/s; Антон Савов, EFIAP, ESFIAP; Владимир Карамазов, EFIAP; Константин Зайков, EFIAP; Любомир Аргиров, EFIAP; Николай Христозов, EFIAP; Радослав Свирецов, EFIAP; Явор Мичев, EFIAP; Димо Христев, AFIAP; Мария Тодорова-Марчева, AFIAP; Христо Димитров, AFIAP. Всички призьори бяха поздравени лично и от директора по етика на Международната федерация за фотографско изкуство Пиерлуиджи Ризато, който е в града за участие в журирането на Пловдивския международен фото салон. 

Изложбата има благотворителен характер. Средства от продажбата на фотографиите се събират в специален фонд, който ще се попълва и от следващи кампании и акции, организирани от Фотографската академия. Целта е през 2029 г. да се създаде мемориална плоча или паметник на Янка Кюркчиева - ярко име в българската фотография, изкуство и култура.

Проявата е част от Европейския месец на фотографията и се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“ 2022  @Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria

На втория етаж в Градската галерия могат да се видят естетските актови фотографии на Ивайло Сакелариев, EFIAP, в неговата самостоятелна изложба "Стъпки по пясъка". Авторът е избрал ефектно поднасяне на своите творби - фотографиите са монтирани върху светещи панели.

И двете изложби са с вход свободен и продължават до 28 юни.

Exhibition

СИЛЕН ДУХ В КРЕХКО ТЯЛО You are welcome

СИЛЕН ДУХ В КРЕХКО ТЯЛО

-
Temporary Exhibition Halls