НИЕ ВИЕ ТЕ

Художникът Христо Бозуков ще представи голяма самостоятелна изложба живопис и интермедия в Зала „2019“ (ул. „Гладстон“ №32) от 3 до 23 август 2022 г.
По време на откриването на 3 август от 18:00 часа ще се смесят живопис, музика, ревю с участници: Джей Хауари - Арт мениджър, Венета Павлова - млад Арт дизайнер (PacyParapanova atelie – изпълнение на дрехите), музиканти. 
35-годишният Христо Бозуков определя представянето си като „изложба за жените и Жената“. В селекцията на творбите се наблюдава вътрешно свободен, овладян и хармоничен в себе си художник, който непрестанно интерпретира и представя по един много модерен начин собствения си свят. 
Творбите, създавани през периода 2020-2022 г., дават израз на нови впечатления, нови усещания и идеи, породени у художника от престоя му в Нидерландия. Те могат да служат като изходна точка за сравнение с негови картини от различни периоди, с творби, създадени на родна земя, където авторът е направил първите си творчески стъпки, преминавайки през търсенето, развитието, израстването и провокацията. Това е неговият дневник на преживяното. 
„В тази изложба съм събрал много различни светове на един живот през различните периоди на развитие на Образа“, обобщава живописецът.

Exhibition

ХОРИЗОНТАЛНО, ОТВЕСНО, НАКЛОНЕНО Очаквайте

ХОРИЗОНТАЛНО, ОТВЕСНО, НАКЛОНЕНО

-
2019 Exhibition hall