ЖИВОПИСТА СЕГА

На 9 февруари от 17:00 до 19:00 часа в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32 ще се открие сборната изложба „ЖИВОПИСТА СЕГА - ПЛОВДИВ 2021“ с куратор Моника Роменска – художник и уредник в Градската художествена галерия. Със свои творби ще се представят 24-ма пловдивски живописци, поканени от нея. Изявата е второ събиране на утвърдени пловдивски художници от същия куратор след „ГРАФИКАТА СЕГА – ПЛОВДИВ 2020“ в Галерия „Капана“, която беше посрещната с акламации от публика и познавачи.


Моника Роменска мотивира отправените покани за настоящата изложба така:
„Поканила съм хора, които живеят с изкуството и в него, които се развиват в собствените си терзания и накрая намират или не отговорите на собствените си въпроси или зададени от другиго. 
По обстоятелствени причини не можах да кажа нищо за предишната изложба - ГРАФИКАТА СЕГА – ПЛОВДИВ 2020, но моментът е този, в който да ги събера, обобщя – идеята е да представим пловдивските художници - ГОЛЕМИТЕ, ЖИВИТЕ и ОБИКНОВЕНИТЕ, които незнайно как продължават да работят и създават неведоми, от никого не поискани, но очаквани истини, превърнати в приказки. 
Каквото и да кажа за всекиго от художниците, участващи тук, ще е малко и няма да е достатъчно. Всеки един от тях е допринесъл с цялото си творчество, за да бъде Пловдив Градът на художниците. Независимо от развитието на политическите битки, сбивания, победи и раздели – художниците на Пловдив остават да живеят в него. 
И някак градът живее такъв, какъв е – чрез тях, благодарение на тях.
Защото те са съзидателна част от многолика България.“

 Изложбата може да се види до 3 март 2021 г.

Exhibition

ХОРИЗОНТАЛНО, ОТВЕСНО, НАКЛОНЕНО Очаквайте

ХОРИЗОНТАЛНО, ОТВЕСНО, НАКЛОНЕНО

-
2019 Exhibition hall