ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА НГСЕИ - ПЛОВДИВ

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще отбележи своята 45-та годишнина с голяма изложба в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15. Официалното откриване е насрочено за 15 май (събота) от 11:00 до 12:30 ч.


Училището е създадено през 1975 г. по инициатива на пловдивските театрали Светослав Генев, Атанас Бояджиев, Веселин Ковачев и др. като Средно художествено училище за сценични кадри.
Голяма част от завършилите досега над 2200 ученици се реализират успешно в театъра, киното, телевизията и в много други жанрове на визуалните изкуства.


Изложбата е много разнообразна и любопитна, защото в нея ще могат да се видят сценографски проекти, костюми, анимация, късометражни филми, скулптура, живопис, илюстрация, фотография, иконопис, реставрация и т.н.


Куратор на експозицията е дългогодишният директор на НГСЕИ Емилия Арабаджиева, а участниците са повече от 40 утвърдени в своята област творци, които се изявяват както в България, така и по света. Ще споменем само няколко имена – Петър Митев, Ангел Гешев, Сотир Гелев, Тихомир Пенов, Борис Стоилов, Сашо Захариев, Иван Карев, Никола Певичаров, Кольо Карамфилов, Донка Боева, Петко Танчев, Илиян Зарков, Теодора Лазарова, Димитър Марински и др.
Изложбата ще може да се види до 2 юни.

Exhibition

ГЕОРГИ ТАКЕВ. ЗАВРЪЩАНЕ Очаквайте

ГЕОРГИ ТАКЕВ. ЗАВРЪЩАНЕ

-
Temporary Exhibition Halls