ДИАЛОГ

По повод 5-тия Международен пленер Рисунка голям формат „Диалог“ Градската художествена галерия и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства канят ценителите на ретроспективна изложба с творби, създадени от артистите по време на изминалите пленери. Откриването е на 14 август, петък, от 18 ч. в Залите за временни експозиции на ул. "Княз Александър I" №15.
Първият пленер е организиран през 2016 г. по инициатива на НГСЕИ – Пловдив и в него участват художници-преподаватели от училища по изкуствата от България и Европа. 
Целта на проекта е създаването на творчески продукти от представители на различни култури и творчески школи, обмяна на идеи и споделяне на практически опит в сферата на образованието в областта на изкуствата, търсене на нови подходи в преподаването на художествените дисциплини.
В досегашните 4 издания участват 36-ма преподаватели - художници от България, Германия, Швейцария, Австралия, Чехия, Словакия. През 2017 и 2018 г. пленерът се осъществява с подкрепата на българското Министерство на културата.
Рисунката голям формат - 100/70 см на свободна тема дава творческа свобода и е предизвикателство за използване на различни техники при реализиране на художествените идеи.
В дните на пленерите художници с различна чувствителност работят и живеят в съвместна творческа общност и имат възможност за непрекъсната обмяна на идеи, културни разбирания, житейски и професионален опит, свързани от предизвикателството да работят върху хартия. 
Настоящата юбилейна изложба представя творби на 30 участници, дава възможност да станем съпричастни на творческите постижения на художниците-преподаватели и е поредното доказателство, че Пловдив, чрез залите на Градската художествена галерия, е център за популяризиране на изкуството в България и Европа.
Експозицията може да се разгледа до 1 септември, всеки ден от вторник до неделя, между 10 и 18 часа.

Exhibition

ГЕОРГИ ТАКЕВ. ЗАВРЪЩАНЕ Очаквайте

ГЕОРГИ ТАКЕВ. ЗАВРЪЩАНЕ

-
Temporary Exhibition Halls