АНГЕЛ ГЕШЕВ. РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА ИЗЛОЖБА

Известният художник Ангел Гешев кани почитателите на изкуството на 2 септември 2022 г. в 18:00 часа на откриването на своята самостоятелна изложба в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър I“ №15). С нея той прави творческа равносметка по повод 60-та си годишнина. Авторът е подбрал знакови прозведения, които представят неговия артистичен път от 1995 г. до наши дни. Както самият той обобщава творческите си периоди: „Москва – Пекин – Пловдив“. 
Пловдивчанинът е завършил ССХУ за Сценични кадри в родния си град. По-късно заминава да учи в МГАХИ „Суриков“ в Москва, където се дипломира като магистър в катедра „Графика“.
Работи в Московското студио на Руската академия за изобразително изкуство, а в края на 90-те вече е в китайската столица Пекин. Там е творчески директор на „A&Y“Студио. След завръщането си в Пловдив основава Фондация „А.Г.-Арт Проект” и създава частната галерия „Арсенал на изкуството”(2015).
Автор е на 32 самостоятелни изложби и участва в над 20 колективни изяви в Българи, Русия, Китай, Южна Корея, САЩ и др.
„Мечтата на Ангел Гешев още от студентските години да улови дъха на времето чрез литографския отпечатък, е пред нас…И както скалните рисунки са универсалната писменост на човечеството от най-древни времена, така художникът е дал своя отговор за дъха на времето, напластявайки културни пластове с различни писмени знаци и исторически епизоди, чрез характерната за него живописна текстура, вдъхвайки им нов живот, изпълнен с послания“ - казва за твореца проф. Аксиния Джурова.
А след шест динамични житейски десетилетия Ангел Гешев е убеден: „Паметта винаги ни застига, проблемът е за какво ще я извикаме и ще чуем ли отговора ѝ на нашите въпроси…“
Изложбата може да се разгледа до 22 септември.

Exhibition

СИЛЕН ДУХ В КРЕХКО ТЯЛО You are welcome

СИЛЕН ДУХ В КРЕХКО ТЯЛО

-
Temporary Exhibition Halls