5/6/7 2023

За 11 известни пловдивски художници 2023 е особена година. Панайот Панайотов, Крикор Касапян, Мъгърдич Касапян, Елена Кантарева – Дечева, Светлозар Чавдаров, Николай Няголов, Стоян Куцев, Мариана Станкова, Георги Станков, Вихра Григорова и Костадин Отонов ( куратор на изложбата) отбелязват къгла или юбилейна годишнина - от 50 до 75 години.

Откриването на тяхната сборна изложба в галерия “Капана” беше уважена лично от заместник-кмета по куртура, археология и туризъм Пламен Панов, който днес беше назначен отново на същия пост от новоизбрания пловдивски кмет Костадин Димитров. Поздравления към творците рожденици отправи и избраният за втори мандат кмет ан район Централен Георги Стаменов. Изложбата беше открита с развълнувано слово от дългогодишната председателка на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева, която представи своята приемничка начело на най-старото и най-голямо арт сдружение в страната Лидия Сименова. Новата председателка получи уверение от кметовете, че ще бъде активно подкрепяна в бъдещата си дейност. А Пламен Панов поднесе цветя и награден плакет от името на Община Пловдив на Снежана Фурнаджиева.

Изложбата е с безплатен вход и може да се разгледа до 28 ноември. Та се финансира от Община Пловдив и е част от нейния Културен календар. 

Exhibition

ЛАБИРИНТ You are welcome

ЛАБИРИНТ

-
KAPANA Gallery