Ученици от различни пловдивски училища навлязоха в света на японската гравюра в стил Укийо-е.

Момичета и момчета между 6 и 9 клас от различни пловдивски училища навлязоха в света на японската гравюра в стил Укийо-е под напътствията на уредничката в Градска художествена галерия - Пловдив Севлия Тодорова и колегите ѝ екскурзоводи. Те бяха подготвили за учениците номерирани детайли от гравюрите, които са изложени на първия етаж в обновената Постоянна експозиция на ул. „Съборна“ №14А, а юношите ги подреждаха и после разпознаваха от коя творба са взети. 
Във втория етап от игровото обучение учениците сами трябваше да нарисуват на черен фон върху графичен лист детайла от японската гравюра, който най- силно ги е впечатлила. Така освен че опознават стилистиката на старинното японско изкуство, те е разбират кое различава графичната рисунка от гравюрата.
Градската художествена галерия притежава 30 цветни гравюри Укийо-е, двадесет от които могат да се видят от посетителите на Постоянната експозиция в Стария град.
Те представляват изящна цветна ксилография (отпечатък от резба върху дърво) от XVIII и XIX век, даващи представа за самобитната култура от епохата Едо на династия шогуни Токугава.