Парламентарен председател, дипломати, деца и студенти разглеждаха изложби в Градската галерия за Деня на народните будители

По случай Деня на народните будители стотици деца и младежи избраха да общуват с изкуството в някоя от многобройните постоянни или временни изложби на Градска художествена галерия - Пловдив. Най-силен интерес предизвика изложбата „Той и То“ на всепризнатия скулптор Павел Койчев в Зала „2019“. Специално намери време в сгъстения си график да я разгледа друг известен ваятел – председателят на Народното събрание Вежди Рашидов. През последните дни над 220 ученици от училищата по изкуствата посетиха с учителите си изложбата - събитие за Пловдив. 

А 22-ма дипломати от 22 държави бяха гости на Постоянната експозиция на ул. „Съборна“. Те бяха посрещнати от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който ги запозна с историята и културните традиции на най-стария жив град в Европа. По-късно представителите на дипломатическите мисии разгледаха изложбата „Фотография и кино“ в галерия „Капана“, където слушаха лекции за българското изкуство. 

Красив жест към служителите в галерията неочаквано поднесе една от посетителките – третокласничката Лариса Стоянова им рецитира стихотворение за народните будители.