Хор „Евмолпея“ вдъхнови за Коледа своите почитатели

Хор “Евмолпея” зарадва своята публика с традиционния си Коледен концерт в Изложбена зала „2019“ към Градска художествена галерия -  Пловдив, на ул. „Гладстон“№32. Красивото пространство, в което са подредени творбите от изложбата „100 на 100 пловдивчани“, оживя чрез гласовете на прекрасните пловдивски момичета в навечерието на Бъдни вечер (18 декември). „Вдъхновение за Коледа с хор Евмолпея” предложи интересна програма под диригентството на Алия Хансе и клавирния съпровод на д-р Борис Мирчев. 

Концертът бе част от Културния календар на Община Пловдив за 2019 г. и се осъществи със съдействието на Градска галерия.

Дейността на Девическа хорова формация „Евмолпея“ се осъществява с дългогодишната подкрепа на община Пловдив. Това е нейният 14-ти творчески сезон и тя активно участва в културния живот на града. Хор „Евмолпея“ е създаден през 2006 г. и в него участват момичета на възраст от 8 до 19 години, от 23 пловдивски учебни заведения. Той е реализирал 28 турнета в редица страни като Австрия, Германия, Италия, Франция, Швейцария Сърбия Турция Гърция, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Люксембург, Белгия и Русия. 

Хорът е носител на званието „Посланик на добра воля“ и многократно е удостояван да представя България на различни международни форуми. Репертоарът включва песни на 16 езика, от различни стилове направления. Има издаден самостоятелен компакт диск със сакрална музика „Слава във висините“.